2015 Amerika rondreis

Amerika

Klik op de route voor een grote kaart

Amerika the movie part 1

Amerika the movie part 2

 

Reisverslag

03-06-2015

Amsterdam Schiphol

Eindelijk is het zo ver en vertrekken we voor een geweldige rondreis in Amerika. Het is de bedoeling dat we 4 staten bezoeken tw California, Nevada, Utah en Arizona.

De eerste vlucht is naar Chicago en duurt 9.5 uur en vandaar uit vliegen we door naar Las Vegas in 4 uur.

We vertrekken redelijk op tijd vanaf schiphol richting Chigago en de reis verloopt verder vlekkeloos. In Chigago stapt een man op het laatste moment het vliegtuig in en nam naast ons plaats. Hij, Den, vertelde dat hij vertraging had en kon nog net de overstap halen en had duidelijk hard gelopen. We hadden meteen een klik en hebben tijdens de vlucht een leuk gesprek gehad. Tijdens de vlucht kregen we nog wat tips en hij bood ons een lift aan naar Hotel New York New York waar we de eerste nacht gaan doorbrengen. Via een speciale rent a car bus reden we naar de plaats van bestemming om zijn huur auto op te halen. Hij vertelde dat hij voor een week een klein autootje had gehuurd en we stampen de koffers er wel in. Nou dat autootje werd uiteindelijk een Ford Mustang cabrio met 2000 ml op de teller hij kreeg een speciale upgrade omdat hij voor de airforce werkt.

Tsja en dan sta je daar met 3 personen, 2 grote en 2 kleine koffers hoe gaan we dat fixen. We hebben eerst hartelijk gelachen en kregen uiteindelijk alles erin. Met veel flair reden we als echte beroemdheden over de strip wat hadden we een plezier.

Morgen halen we onze camper op en gaat het avontuur pas echt beginnen maar deze dag kon niet meer stuk.

04-06-2015

Las Vegas en Vally of Fire

Goedemorgen, wat een nacht we zijn helemaal van slag door de reis en het tijdverschil. Het is 4.30 uur en zijn klaar wakker we hebben honger en laten roomservice een ontbijtje brengen. Nou dat hebben we geweten $$ 🙁 maar ja wat moet je anders zo vroeg en je hebt honger. De ochtend hebben we ons verder vermaakt op de strip en wat hotels bezocht want we kunnen pas om 12 uur de camper ophalen.

Na het in ontvangst nemen van de sleutel bleek dat we een “bijna versleten” camper hadden gekregen met 120.000 ml op de teller en behoorlijk afgetakeld die hebben we dus niet geaccepteerd en we kregen keurig een andere met 35.000 ml op de teller die er van binnen veel mooier en schoner uitzag. Op naar de walmart voor boodschappen en daarna richting ons eerste National Park Valley of Fire gereden waar we ook de eerste nacht in de camper gaan doorbrengen. Bij aankomst op de campground moet je een envelop invullen met daarop je standplaats en 20 of 30 US dollars in de envelop doen afhankelijk of je van extra faciliteiten gebruik wil maken en in de brievenbus deponeren.

Hotel New York New York

Valley of Fire en de camper elephant rock valley of fire 2 valley of fire road

 

05-06-2015

Zion

Na een korte nacht, we waren weer om 5 uur wakker, zijn we rond 8 uur van de campground gereden richting Zion. Helaas zijn we te ver gereden we moesten voor de juiste route richting Springdale dus 35 km terug rijden is de enige optie. Aangekomen in Zion bleek het te regenen en te hagelen. We hebben de eerste de beste campground gepakt en de camper gestald wachtend op beter weer. In de middag knapte het op en hebben we een looproute langs de rivier, riverwalk, gemaakt van ongeveer 4 km. Wat is dit een prachtig park er is zoveel te zien en te bewonderen. De nacht was heel erg koud zo rond het vriespunt.

Zion water Zion rock Zion en Monique Zion rock 2

06-06-2015

Bryce

Gelukkig hebben we een goede nachtrust gehad we werden ‘pas’ om 6.30 uur wakker. We blijven hier 2 dagen op advies van insiders die zeggen dat Bryce het mooiste NP is. We staan op aanraden van een Amerikaan, die we hebben ontmoet in Zion, op een prachtige camping Ruby’s Inn. Door het slechte weer konden we vandaag niet naar het NP dus hebben we ons vermaakt met spelletjes en zeeeeeer traaaaaage wifi. We hebben nog wel een reservering geboekt voor een rondtoer de volgende ochtend. De toer begint om 9.00 uur en duurt tot 12.30 uur. En jeetje wat zijn de nachten hier koud het was weer rond het vriespunt, gelukkig hadden we bij de lakens ook dekens besteld.

07-06-2015

Vanmorgen vol goede moed de busingestapt voor de toer. Boven aangekomen kon ik niet meer staan van de pijn wat ik eigenlijk al in Zion voelde opkomen. De buschauffeur heeft een ranger gebeld en die was binnen een half uur met een verpleegkundige ter plekke. In overleg hebben we besloten een ambulance te laten komen. Nou daar ging Petertje voor het eerst in de USA en voor het eerst in een ambulance op naar het ziekenhuis. Na aankomst ben ik grondig onderzocht en onder de ct scan gegaan. In de middag mocht ik weer naar “huis” en campground Ruby’s Inn heeft gezorgd voor de terugrit. Chapeau voor de service.

Aangekomen in de camper zijn we eerst bijgekomen van alle commotie en hebben we in de avond alsnog de rondrit zelf gemaakt en onze “bek” viel open van verbazing wat is dit een mooi park. We hebben ongeveer 100 foto’s geschoten en ik heb ereen paar op de website geplaatstje weet gewoonweg niet welke je moet plaatsen de een is nog mooier dan de ander.

We kunnen gelukkig de reis voortzetten pff was een spannende dag.

Bryce Bryce Bryce Bryce Canyon

08-06-2015

Capitol Reef

Tsja wat kan je van Capitol Reef verwachten als je Bryce hebt gezien. Ik kan je verzekeren ieder NP is prachtig en steeds stel ik dezelfde vraag “hoe is dit mogelijk”. Wat moet er gebeurd zijn dat deze bergen/rotsen zo anders zijn als die wij ze kennen in Frankrijk en Oostenrijk. De weg naar Capitol Reef is onbeschrijfelijk mooi en de bergen zijn weer zo anders als wat we hebben gezien. Ieder NP heeft zijn eigen indentiteit en dat maakt het zo fascinerend.

Morgen naar Arches het NP met natuurlijke bogen.

Capitol Reef Capitol Reef Arches Capitol Reef Capitol Reef

09-06-2015

Arches en Moab

Vanuit ons mooie plekje op de campground midden in Capitol Reef vertrokken we rond 8.30 uur richting Arches en Moab.

Onderweg hebben we koffie gedronken en wat gegeten bij de Subway. Gelukkig hebben ze hier wifi en konden we onze familie en vrienden op de hoogte brengen van onze reis want op de campground was geen wifi. Na aankomst in Moab hebben eerst een overnachtingsplek gereserveerd op de plaatselijke KOA camping en daarna meteen doorgereden naar Arches NP. Wat we daar zagen was wederom prachtig en na ruim 4 uur wandelen en rondrijden zijn we gaan eten bij ZAX in Moab. Aangekomen op de campground hebben we kennis gemaakt met onze buurtjesen s’ avonds gezellig wat gedronken en tips gedeeld.

Arches Arches Arches Arches Arches

10-06-2015

Monument Valley

Voor je het weet rij je Monument Valley voorbij. Je moet goed opletten want je denkt weer een NP in te rijden maar dat is totaal verkeerd gedacht. Je moet op de hw een afslag nemen, die wel staat aangegeven, maar zo voorbij rijd. Aangekomen en geïnstalleerd op de campground met uitzicht op de Three Sisters gaan we lunchen en genieten van een flauw zonnetje. Het heeft bijna de hele weg geregend tot aankomst bij Monument Valley. Deze hotspot is volledig ingericht met een hotel, lodges, tentplekken, en camper plaatsen met als doel morgenochtend de Sunset te fotograferen op de Three Sisters. John Wayne (1907-1979) en John Ford (1894-1973) hebben voor de Three Sisters filmopnames gemaakt zogenaamde westerns vreemd als je daar over nadenkt en je er nu zelf staat.

Ik heb tijdens zonsondergang nog spectaculaire foto’s kunnen maken.

Monument Valley monument valley 4 monument valley 2 monument valley 3

11-06-2015

Page

Vandaag gaan we iets bijzonders bekijken namelijk de Upper Antelope Canyon. De UAC is ontstaan door de Colorado rivier die bij springvloed tussen rotsen door stroomt en door de miljoenen eeuwen heen indrukwekkende wanden achter laat. Door de verscheidenheid aan ijzergehalte in de rotsen ontstaan mooie kleuren en als je geluk hebt en de zon schijnt en je bent hier tussen 11.00-13.00 uur dan schijnt de zon recht naar beneden tussen alle spleten door Zie deze link.

ALC ALC ALC ALC 5

Ook hebben we een dam bezocht wat Lake Powell verbind met de Colorado rivier. De Horsschoe bend ligt ook bij Page en bereik je door een lang zandpad af te lopen. Dit is een bocht in de Colorado rivier, wat de naam al doet vermoeden, lijkt op de vorm van een  hoefijzer.

Begin van de col Dam Lake Powell Horsshoe bend Horsshoe bend

12-06-2015

Grand Canyon

Nou vandaag moet het er dan van komen we rijden richting De Grand Canyon. Na aankomst rij je via een 40 km lange weg in het park langs diverse viewpoints richting het visitors point. Hier hebben we informatie ingewonnen over het park en bij de campground een overnachting geboekt, ondanks dat ze vol waren. We hebben de 40 km weg weer terug gereden, want we wilde eerst een campground boeken, en zijn zo een voor een alle viewpoints afgegaan. Ik moet zeggen het is heel indrukwekkend, de diepte, de kleuren, de verscheidenheid aan kraters en de wanden die elk jaar verder afbrokkelen. Je moet er geweest zijn om het te kunnen vertellen.

Grand Canyon Grand Canyon Grand Canyon 8 Grand Canyon Grand Canyon Grand Canyon Grand Canyon Colorado Rivier

13-06-2015

Grand Canyon (2)

Helaas moeten we van het park af want er is voor de komende nacht geen plaats meer op de campground alles is gereserveerd. Op aanraden van een eerder gesproken ranger hebben we net buiten het park bij Ten-X een plek gevonden. Midden in de natuur met een gastheer en gastvrouw zo vriendelijk zij lijkt een beetje op Riek Balk van het scheap whahahaha en je moet je geld in een envelop doen.

Ten-x campground Ten-x campground betaalbus $10,00 p/n

Wie gaat met mij mee op reis?

op de bezem weg

14-06-2015

Sedona

Vanmorgen hebben we eerst van “Riek” in het echt heet ze Wanda afscheid genomen wat een lieve mensen. Onderweg moesten we tanken en het toeval wil dat we dat doen bij een Mobil tankstation op de kruizing van de 64 naar de 180. De pompbediende was een karakteristieke man die zo mee kan doen in een western volledig gekleed als cowboy met pistool en zware stem. Hij was erg vriendelijk en wilde wel met mij op de foto 😉  Bij de pomp stonden een aantal paarden en koetsen gemaakt van oud ijzer waarschijnlijk voor de verkoop.

Tankstation cowboy Tankstation oud ijzer

Na een prachtige rit door de bergen en bossen komen we aan in Sedona. Het is erg warm en drukkend je merkt meteen dat je meer naar het zuiden afreist. Sedona doet ons denken aan Valkenburg, gezellig, veel eettentjes en het is op zondag dan ook erg druk. We hebben wat gelopen en gewinkeld en een terrasje gepakt. Bij de plaatselijk VVV hebben een tip gekregen over een campground “Dead Horse Ranch” in een nationaal park. De campground ligt in Cottonwood even buiten Sedona en dat komt goed van pas want morgen gaan we eerst naar Jerome een mijnwerkers stadje met authentieke huisjes uit de 19e eeuw en ‘s middags gaan we naar Clarkdale met de trein, Verde Canyon Railway, 4 uur rijden door een canyon waar je op een andere manier niet kan komen. Door deze treinreis moeten we ons schema iets wijzigen en gaan we niet naar Scottsdale maar rijden we ‘s middags na de treinreis nog door via de 60 richting Wenden – Pioneer waar we een campground gaan zoeken om de volgende dag nog op tijd aan te komen in Palm Springs maar eerst op naar de dag van morgen.

15-06-2015

Jerome – Clarkdale

Na een bezoek in Jerome, een klein mijnwerkers dorpje, zijn we rond 12.00 uur naar Clarkdale gereden voor een 4 uur durende treinreis met een echte Santa Fe door de Canyon. In de trein kregen we champagne en hapjes geserveerd en onze gastheer was een leuke vent met veel humor.

Jerome

Jerome

De trein

trein trein trein   trein kop trein

Na de treinreis zijn we rond 17.00 uur alvast richting Palm Springs gereden en hebben overnacht op een KOA campground in Salome.

16-06-2015

Palm Springs

We zijn vanmiddag, na een kort ritje door Joshua Three NP, aangekomen in het jetset plaatsje Palm Springs. Het is hier zo warm, 108 fahrenheit is 42,2 gr celsius je ziet dan ook geen hond op straat. Net op een RV park, zo noemen ze een camper “Recreational Vehicle”, net naast het centrum een plek gereserveerd voor de nacht en dat hebben we geweten ook het is de duurste van de hele vakantie.

We zitten lekker koel in onze camper, airco aan en druifjes op tafel, te wachten tot de zon ondergaat en afkoelt. We gaan vanavond wel de straat op en een terrasje pakken want het ziet er geweldig uit en wie wil hier niet flaneren 🙂

We hebben heerlijk gegeten bij de Mexicaan en de temperatuur was iets dragelijker zo rond de 35-38 gr celcius.

Palm springs 1 Palm springs 2 palm springs 3

17-06-2015

San Diego

Vanmiddag zijn we aangekomen in San Diego en we hebben voor 2 overnachtingen een RV plek gereserveerd op de KOA camping.  Gelukkig is de temperatuur een stuk beter als in Palm Springs het is hier nu ongeveer 22 graden. Na het installeren van de camper hebben we informatie ingewonnen bij de receptie over het openbaar vervoer. Nou dat is hier prima geregeld met een Day Tripper Pass voor 7$ p/p kan je de hele dag van de bus en trolly (tram) gebruik maken.  We zijn vanmiddag met de bus en trolly richting Downtown gereden en hebben daar wat rond gelopen. Uiteindelijk hebben we 2 uur in een bar “gehangen”  met een biertje en een cocktail en voor het eerst een vette hap gegeten, wat kan dat heerlijk zijn 😉

Bar San Diego

Voor dat we terug waren op de camping heeft Peter zijn haar laten scheren en Monique haar nageltjes laten doen. We zien er weer puik uit voor morgen, ja toch! 🙂

Monique nageltjes Peter kapper

We hebben in de camper plannen gemaakt voor morgen maar we zijn er nog niet helemaal uit en voor nu welterusten en tot morgen.

18-06-2015

Vanmorgen hebben we een boottocht gemaakt langs de skyline van San Diego en we hebben zowel de noord als de zuid kant gezien. Persoonlijk vond ik de zuid kant veel leuker omdat je dan meer ziet van San Diego. De noord kant was meer op de US Navy gericht het leek wel Den Helder met al die oorlogsschepen.

SD PenM SD SKyline Boot 2 SD skyline monique SD Skyline PenM SD Zeeeuw 1

Na de boottocht zijn we via de boulevard langs de kust gelopen waar heel veel leuke winkeltjes en eettentjes zijn. Hier hebben we geluncht en genoten van het uitzicht over het water. Op de boulevard spelen allerlei muziekanten en tegen een kleine vergoeding doen ze extra hun best. Wij zijn blijven staan bij een wat gezette donkere saxofonist met heel veel soul en blouse in zijn donder, wat kon die man spelen we hebben echt genoten.

SD lunch SD bar

Na dit alles hebben we de trolly gepakt richting Old Town. Hier is San Diego ooit ontstaan en het heeft zich later verplaatst naar waar San Diego nu groot is geworden. In Old Town vind je authentieke winkeltjes en huisjes in Mexicaanse stijl.

Old Town Old Town 2 Old town 3

Na dit alles was het tijd om terug te gaan naar de camper en 1 ding is zeker, 2 dagen San Diego is te kort.

19-06-2015

Los Angeles

Wat een drama stad alleen maar file en je kan nergens parkeren. We zijn naar Santa Monica Beach gereden en hebben daar wat foto’s gemaakt. Daarna doorgereden naar Beverly Hills en Hollywood en wat denk je……… is de weg naar Hollywood sign afgesloten……. $@&%*$#@ ben je in Hollywood kan je er niet komen.  Dan maar foto’s maken van een afstand want tja je moet wel laten zien dat je er bent geweest natuurlijk 😉

Santa Monica Beach Santa Monica Beach 2 Hollywood sign Hollywood Beverly hilss 2 Beverly hills

‘s avonds doorgereden naar Barstow waar we om 21.00 uur aankwamen bij de KOA camping bij een temperatuur van 35+ wat een verschil met LA. Snel alles aankoppelen, dat is 3 minuten werk, en de airco aan.

20-06-2015

Barstow

Een dag eerder aangekomen in Barstow dan gepland zijn we vanmorgen naar Ghost Town gereden ongeveer 3 km van de KOA camping. Vergelijk het met de Zaanse schans bij Zaandam. Voor de outsiders, dit is een stukje oud Hollands cultuur met molens groen/witte huisjes en het eerste AH winkeltje. Ghost Town is een nagebouwd mijnwerkersstadje met oude gebouwen, saloon, brandweer, treintje en ach leuk om 2 uurtjes rond te hangen maar eerlijk is eerlijk wel leuk gedaan.

GT 1 GT 2 GT 3 GT 4 GT 5

Ook hebben we in Barstow een stukje van de historische route 66 gereden.

route 66 sign route 66 grafity route 66 way

21-06-2015

Las Vegas

We gaan vandaag richting Las Vegas maar dan niet via de snelweg maar via de historische route 66 en een groot stuk door het Mojave National Park. Dit viel achteraf tegen, het is een lange saaie weg dwars door de woestijn. We hadden er een andere voorstelling van maar ja …. Route 66 is dit gedeelte alleen herkenbaar aan de signage op het wegdek en de borden langs de weg. Het wegdek is erg slecht je spiegels vallen nog net niet van de auto maar daar is alles mee gezegd. Onderweg stopte we nog even voor wat foto’s en toen kwamen we 2 oude route 66 rotten tegen. Allebei met een route 66 overhemd aan reden ze de hele route van Chicago tot aan Venice Beach in LA. En in iedere staat kochten ze een ander route 66 hemd.

route 66 dorpje Nipton route 66 Mojave 1

Aangekomen bij de laatste campground Duck Creek RV resort in Henderson gaan we ons opmaken voor de laatste nacht in de camper.

22-06-2015

Las Vegas

Na het inleveren van de camper zijn we met de taxi naar Hotel New York New York gereden waar we nog 2 nachtjes slapen. In de middag hebben we nog een aantal hotels bezocht want buiten is het te warm, 45+ gr , en genoten van al het moois wat je binnen ziet. Wat een mooi Hotel is is Venetie hier hebben ze Venetie nagebouwd met gondels en een marktplein.

LV nyny vrijheidsbeeld LV sign LV NYNY gokkast p LV nyny gokkast LV venetie

23-06-2015

Las Vegas

Helaas laatste dagje USA wauw wat hebben we genoten we gaan het thuis nog eens rustig van genieten en alle foto’s en verhalen terug halen maar nu nog even genieten van de Strip en de avond met al haar pracht en praal want dat hebben we de laatste 2 keer in LV niet mee gekregen we waren te moe. Morgenochtend 7.30 uur lokale tijd vliegen we naar Washington DC en vandaar door naar Schiphol.

We hebben bijna alles gezien wat we hadden gepland op 2 stadjes na. Mesa Verde zijn we niet geweest door het slechte weer en Scottsdale door een tussentijdse treintrip de dag ervoor maar voor de rest hebben we alles gezien wat we hadden gepland.

Tot snel in Nederland.

Peter en Monique

 

 

——————————————————————————————-

Voor Camper tips klik hier.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
6 Responses
 1. Peter Heesakkers schreef:

  lieve familie en vrienden,

  Je mag natuurlijk altijd een berichtje achter laten.

  groetjes van ons xxx

  Peter en Monique

 2. Marcel en Ria schreef:

  Hoi lieverds, alles goed. Zwaar denk ik de heenreis . Prachtig land denk ik . Veel plezier lieverds XXX mars en ria

 3. Ria en marcel schreef:

  Hoi . Peet en mo alles oke. Nog last van jet lag. Super mooi land he . Geniet maar lekker. Hoor wel hoe het gaat . Liefs mars en Ria

 4. Peter Heesakkers schreef:

  Lieve Familie en vrienden,

  je kan weer reacties plaatsen ik had een instelling verkeerd staan maar het zou nu weer moeten werken.

  groetjes van ons uit Amerika

  Peter en Monique

 5. Angela schreef:

  Hallo Peter en Monique,
  ik heb genoten van jullie foto’s, film en reisverslag. Een groot deel gaan mijn zus en ik over 4,5 week ook rijden met een auto. We beginnen en eindigen ook in LV. Ik heb een paar vraagjes:
  * Zion: welke trail hebben jullie gelopen langs de rivier?
  * Grand Canyon: welke viewpoints moet je echt stoppen?
  * Horseshoe Bend, hoe lang moet je daarvoor uittrekken en is het lopen echt zwaar?
  Heb je aan 1,5 uur genoeg? We hebben daarna de Antelope Tour
  geboekt om half 12 en vervolgens gaan we richting Monument
  Valley voor een tour om 16.00 uur
  * Is Jerome de moeite waard? We overnachten bij Sedona en willen voor de treinreis evt.
  naar Montezuma castle, maar Jerome zou ook kunnen…..
  Alvast bedankt voor jullie reactie/advies.
  Groetjes,
  Angela

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>