2016 Amerika rondreis

Route Minneapolis naar San Francisco

Deel 1

Deel 2

Dit jaar gaan we door 9 staten, Minnesota, Iowa, South Dakota, Wyoming, Idaho, Utah, Arizona, Nevada en California.

1 juni

Vanmorgen om 11.00 uur zijn we vertrokken met Delta Airlines voor een rechtstreekse vlucht van 9 uur naar Mineapolis in de staat Minnesota. Ik had voor in het vliegtuig een WiFi voucher gekocht maar helaas kon ik geen verbinding krijgen. (wat moet je zonder internet 😉 ) Via de website die je ook zonder voucher kan benaderen zag ik een button “helpdesk chat”. Uiteindelijk ben ik voortreffelijk geholpen en kon nadat ik was ingelogd zelfs facetimen en dat vanaf 11 km hoogte, ongehoord. Mijn jonste zoon, zus en nicht wisten niet wat hun overkwam (he hoe kan dat nou je zit toch in het vliegtuig) was de eerste reactie. De vlucht verliep op 1 korte duikvlucht naar links na volgens verwachting.

Aangekomen was al snel duidelijk waar we naar toe moesten en de shuttlebus van het hotel stond te wachten. Na een korte opfrisbeurt in het hotel zijn we met de taxi naar de Mall of America gereden. Een spiksplinter nieuwe shopping mall met 50 restaurants en 520 winkels. In de centrum is een heuse kermis en de winkels zijn van hoge kwaliteit. (dat is dan weer mijn vak 😉 ) Bij de T mobile shop een internet sim kaart gekocht van 5 GB dat dan weer wel.

Na een heerlijke steak zijn we met de taxi terug gereden en gaan slapen. Tsja en daar is ie dan de jetlag we lagen 2 uur locale tijd wakker en zijn rond 6 uur weer in slaap gevallen.

2 juni

Na het ontbijt zijn we om 9 uur met de shuttlebus van het hotel naar de verzamelplaats bij het vliegveld gereden en om 9.30 uur konden we instappen voor de rit naar Forest City. De rit duurt ongeveer 2 uur en na aankomst en een uurtje wachten reden we met een splinter nieuwe camper van het terrein.

Onderweg hebben we bij het plaatsje Freimont langs de HW 90 bij de Wallmart inkopen gedaan en daarna doorgereden naar Worthington voor de eerste overnachting. Na aankomst moesten we alle spullen nog uitpakken en schoonmaken want zoals gezegd de camper was nieuw en alles zat nog in dozen.

De camper staat klaar voor vertrek!

De camper staat klaar voor vertrek!

 

 

 

 

 

 

 

 

3 juni

Om 8 uur reden we van campground Adrian municipal campground in Worthington richting Sioux Falls dat was ongeveer 40 minuten rijden. Het was slecht weer en regende hard maar we hebben toch de afslag genomen richting Falls Park. Na aankomst eerst een kop koffie en thee gedronken, het regende toch, en niet veel later was het droog en hebben we de waterval en het park rondom de waterval bezocht. We hebben wat foto’s gemaakt en daarna maakte we ons op voor de lange reis naar badlands, 530 km.

Sioux Falls

Sioux Falls

 

 

 

 

 

 

 

Sioux Falls

Sioux Falls

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 juni

We zijn vandaag vroeg vertrokken voor een bezoek aan Mount Rushmore via een lange slingerweg dwars door Badlands.

Badlands sign

Badlands sign

 

 

 

 

 

 

 

Prachtig landschap van Badlands

Prachtig landschap van Badlands

 

 

 

 

 

 

 

Campground Badlands

Campground Badlands

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het bezoek aan Mount Rushmore zijn we richting Wind Cave gereden. Helaas moesten we 1.5 uur wachten voor dat we met de ranger mee konden de grot (Cave) in dus vermaakte we ons rondom de camper met koffie, chips, nootjes en de route van morgen. Na de rondleiding van ruim een uur op 30 meter diepte en 11 graden celcius staan we weer buiten en rijden we naar de eerste de beste campground die we tegen komen Elk Mountain Campground.

 

Mount Rushmore

Mount Rushmore

 

 

 

 

 

 

 

Mount Rushmore

Mount Rushmore

 

 

 

 

 

 

 

Met de ranger de grot in

Met de ranger de grot in

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 juni

Gaaaaaaap goeden-smorgens wat is het vroeg en wat was het koud vannacht brrrr. Om 6.15 uur reden we van Elk Mountain campground en het eerste wat we tegen komen zijn bisons. Wauw wat een machtige beesten ze liggen net buiten de campground te rusten en ze keken ons aan of ze willen zeggen “he wat mot je” 😉

He wat mot je van me

He wat mot je van me

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben besloten niet via de snelweg te rijden maar binnendoor ruim 200 km via Buffalo Cap National Grasland. Ongelooflijk wat een vlakte en wat een ruimte je kan uren rijden zonder iemand tegen te komen. Via Newcastle WY, Sussex WY, Buffalo WY rijden we via Big Horn Mountain naar Cody een dorpje vlak voor Yellowstone. We hebben een kleine 800 km gereden met heel veel tussenstops. Dat was vanmorgen niet de bedoeling maar soms gaan die dingen zo. Om 18.00 uur ingecheckt bij Ponderosa campground en wie komen we tegen……. onze Belgische facebook vrienden die een dag eerder de camper in Forest City hebben opgehaald.

Morgen naar Yellowstone National Park ……………… yessssss!

Sneeuwballen gooien op de spits van Big Horn Mountain.

Sneeuwballen gooien op de spits van Big Horn Mountain.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buffalo Cap National Grasland

Buffalo Cap National Grasland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 juni

Vanmorgen vroeg aangekomen in Yellowstone hebben we eerst een slaapplaats gezocht bij de eerste de beste campground, de fishing bridge RV campground en wat denk je FULL. Toch maar naar binnen gegaan en na 20 minuten wachten kreeg ik goed nieuws er is nog 1 plaats beschikbaar. Voor 52 USD een full hook-up op een verschrikkelijke campground en hutje mutje. Nee dit is echt te veel geld voor wat je krijgt, maar goed niet zeuren we staan in Yellowstone en het is maar voor 1 nacht.

 

We gaan rond 11.30 uur beginnen aan de noord-side van Yellowstone, dat is een rondje van ongeveer 160 km, en tsja als je begint met een prachtige waterval en daarna kudde bisons en beren met jongen tegen kom dan kan ik heel veel schrijven maar kijk en geniet van de foto’s en filmpjes (volgt later).

Yellowstone lake

Yellowstone lake

 

 

 

 

 

 

 

 

Zwarte beer met jong

Zwarte beer met jong

 

 

 

 

 

 

 

Ik zag 2 beren ....

Ik zag 2 beren ….

 

 

 

 

 

 

 

Beer met Jong

Beer met Jong

 

 

 

 

 

 

 

Kudde bisons

Kudde bisons

 

 

 

 

 

 

 

Genieten

Genieten

 

 

 

 

 

 

 

Upper waterval

Upper waterval

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 juni

Na een redelijke nachtrust beginnen we om 8.00 uur aan het zuidelijke rondje en dat is anders als de noord kant. Hier zie je diverse geisers, hot springs zo blauw van kleur en niet te vergeten Old Faithfull De geiser die 1x per 1.5 uur 80 meter hoog spuit, ja dan is Yellowstone NP een onvergetelijke ervaring geweest.

 

 

 YS Hot Spring 4

 

 

 

 

 

Hot spring

Hot spring

 

 

 

 

 

 

 

Hot spring

Hot spring

 

 

 

 

 

 

 

Geiser

Geiser

 

 

 

 

 

 

 

Prachtig wat een geiser kan veroorzaken

Prachtig wat een geiser kan veroorzaken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mammoth Hots Spring

Mammoth Hots Spring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo mooi......

Zo mooi……

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Old faithful zie ook de film

Old faithful zie ook de film

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Old Faithful

Gefilmd door Monique

 

 

Onderweg op leuke plekjes koffie drinken en dan spreek je zomaar een visser.

Visser helaas niets gevangen

Visser helaas niets gevangen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 juni

 

We hebben gistermiddag een campground gevonden, midden in de natuur, en na het ontbijt zijn we richting Grand Teton gereden. Grand Teton is bekend om de hoge spitse bergen met eeuwige sneeuw en meren en doet denken aan Oostenrijk. Uiteraard hebben we diverse stops gemaakt en prachtige foto’s gescoord.

Grand Teton Wat een plaatje he?

Grand Teton
Wat een plaatje he?

 

 

 

 

 

 

 

Grand Teton Zo mooi......

Grand Teton
Zo mooi……

 

 

 

 

 

 

 

Jackson Lake

Jackson Lake

 

 

 

 

 

 

 

De Jackson lake dam

De Jackson lake dam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na Grand Teton rij je Jackson Hole binnen. Jackson Hole is een klein dorpje met +/- 10.000 inwoners en heel veel winkeltjes en restaurantjes. Hier kan je makkelijk een dag vertoeven en dat hebben we ook gedaan. ‘s Morgens heerlijke cappucino gedronken in een gezellig tentje met goede Wifi , in het hart van Jackson in het park gezeten en onder de boog van geweien gelopen, diverse winkelstraatjes bezocht en ‘s middags in Miljon Dollar pub/restaurant aan de bar gezeten op een barruk als een zadel.

Million Dollar Cowboy Bar

Million Dollar Cowboy Bar

 

 

 

 

 

 

 

Koets met koetsier

Koets met koetsier

 

 

 

 

 

 

 

Park in Jackson

Park in Jackson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de namiddag een campground gezocht, uiteraard ook weer midden in de natuur, en in het zonnetje genoten van het uitzicht op de bergen van Grand Teton, beeldschoon!

9 juni

Vandaag gaan we ons opmaken voor een rit van 500 km richting Salt Lake City. We hebben rustig aan gedaan en oa een koffie pauze ingelast bij Idaho Falls en foto’s gemaakt.

We zijn 90km voor Salt Lake City de snelweg afgegaan en hebben genoten van het zonnetje en overnacht bij KOA in Bringham Perry South.

10 juni

Na vroege aankomst op de KOA campground in SLC hebben we t/o de campground de tram gepakt richting Temple Square. Na een kort ritje hebben we het winkelcentrum bezocht en we zouden de prachtige kerk bezoeken. Maar helaas de kerk was gesloten voor niet genodigden. Precies vandaag wordt om de 20 minuten een trouwerij gehouden. Je kon niet kijken of overal zag je bruidsparen staan met hun hele gevolg.

Tram in Salt lake City

Tram in Salt lake City

 

 

 

 

 

 

 

KOA campground in Salt Lake

KOA campground in Salt Lake

 

 

 

 

 

 

 

Een van de kerken in Salt Lake City

Een van de kerken in Salt Lake City

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat in de middag hebben we gegeten bij een italiaans steakhouse (ja bestaat echt) Na het eten zijn we naar The Church of Jesus Christ of latter-day saints geweest. Ik hoor jullie zeggen “naar een kerk?” Ja wij kregen van een receptioniste van de KOA 2 tickets voor het bijwonen van een bijzonder muzikaal optreden genaamd Dancing with Bells. De tickets had een bezoeker die onverwachts eerder weg moest afgegegeven aan de balie. We hadden geen idee wat ons stond te wachten maar geloof me of niet het was prachtig dit hebben we nog nooit gezien en gehoord of uberhaubt iets over gelezen. 35 bellers en 2 hoog aangeschreven dirigenten gaven anderhalf uur een concert varierend van Mozart tot Jazz.

 

 

11 juni

Vanmiddag de camper gestald op de KOA in Cedar City. Verder hebben we niet veel gedaan beetje geslapen en bijgekomen. Gisteravond was het nog zo lekker buiten dat we na 24.00 uur gingen slapen. Morgen de rit vervolgen naar Las Vegas.

12 en 13 juni

Las Vegas voelde meteen als thuis komen.

We zijn voor aankomst langs de Hoover dam gereden. De Hoover dam verzorgd voor heel Las Vegas de elektriciteit. Je komt ook niet zomaar binnen alle auto’s worden geïnspecteerd want 1 aanslag kan heel Las Vegas plat leggen.

Hoover Dam

Hoover Dam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoover Dam

Hoover Dam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig jaar hebben we hier een geweldige tijd gehad maar we waren vergeten om Old Town Fremont street te bezoeken. Daar moesten we wat aan doen en zo gezegd zo gedaan. Na een rondje te hebben gelopen door Fremont street hebben we een vip plaats weten te bemachtigen. Ons uitzicht was fenominaal we konden alles volgen wat voor ons gebeurde en wat een feest en wat hebben we gelachen de een is nog gekker gekleed dan de ander. Ze weten van gekkigheid niet wat ze aan moeten trekken voor geld en aandacht.

Big Horn .........

Big Horn ………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fremont street Led plafond

Fremont street Led plafond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fremont Street East Entree

Fremont Street East Entree

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende dag hebben eerst t/o de KOA Sams Town, waar we 2 nachten verbleven, bij de Walmart boodschappen gehaald want we vertrekken morgen naar Yosemite en je weet niet wat je staat te wachten. Na de boodschappen naar de outlet store kleding gekocht en in de middag heerlijk liggen luieren bij de pool.

14 juni

Gisteravond vroeg naar bed want er staat ons wederom een lange rijdag te wachten. Volgens onze oorspronkelijke planning zouden we naar Death Valley rijden maar dat was door de camperverhuurder als verboden terrein verkondigd. We vertrokken om 7 uur en na de tank vol te hebben gegooid waren we al snel 200 km verder. Rond 10 uur in een klein dorpje koffie gedronken en een sandwitch bij Denny’s. Daarna op voor 400-500 km richting Yosemite. Dat viel even tegen en mee. Het viel mee dat we sneller Yosemite inreden dan gedacht en het viel tegen dat alle campgrounds in het park gesloten waren en wat nu? Het was al rond 16.00 uur en waar gaan we slapen en wat als we geen slaapplek vinden hoe ver moeten we doorrijden en wat gaan we dan doen m.b.t. het bezichtigen van het park. Uiteindelijk denken we ¾ van Yosemite te hebben gezien en daarna de weg gezocht richting de kust. Gelukkig net buiten het park vinden we een campground met wederom een cancelation, je zou er bijna aan twijfelen, er was een plekje voor ons. Na 12 uur rijden ben je wel toe aan ontspanning dit was verre de bedoeling vanmorgen maar ja het liep nou eenmaal zo.

Lake in Yosemite

Lake in Yosemite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waterval in Yosemite

Waterval in Yosemite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View Tunnel

View Tunnel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIP voor als je naar Yosemite gaat. Zorg dat je tankt in een dorpje voor het park want vlak voor, in en na Yosemite betaal je 1 dollar meer voor een gallon benzine en dat loopt aardig in de papieren!

15 juni

Na een tip van Nederlanders in de outlet store in Las Vegas hebben we besloten naar Monterey te rijden om vervolgens met een boot te gaan zoeken naar walvissen en dolfijnen. Na een kleine zoektocht naar een campground hebben we 2 nachten gereserveerd. De eerste nacht slapen we op een parkeerplaats aan de haven, geregeld via de havenmeester en de 2e nacht op de KOA campground bij dezelfde haven in Moss Landing tussen Monterey en Santa Cruz. Morgen vroeg op we gaan 9.30 uur inchecken en dan hopen op mooie foto’s.  

KOA Moss Landing RV Park

KOA Moss Landing RV Park

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 Juni

“Wat zullen we vandaag zien” spookt constant door mijn hoofd. Wordt het een dag op het water zonder resultaat of zien we vandaag dolfijnen en misschien wel een walvis?! Om 9.00 uur komen we aan bij Fisherman’s Wharf in Monterey en al snel vinden we via een leuk straatje met allemaal “oude” winkeltjes de steiger en onze boot. Klokslag 10.00 uur vertrekken we richting open zee we varen ongeveer 14 mijl zo’n 22-23 km uit de kust. Een medewerker heeft intussen instructie gegeven over de veiligheid. Het advies is om allemaal mee te zoeken naar dat ene moment dus we staren met ongeveer 35 personen de zee af.

Opeens schreeuwt een bemanningslid …………. 3 o’clock en we zien nog net een staartvin van een walvis de zee in duiken. Het zal toch niet dat we vandaag echt een walvis gaan zien? Jawel we hebben diverse walvissen en dolfijnen gespot. Bekijk de foto’s maar en geniet mee zoals wij ook hebben genoten. Een dag om nooit meer te vergeten en met een bruin hoofd van de zon nemen we afscheid van een prachtige dag op zee.

Fisherman's Wharf Zeeleeuwen

Fisherman’s Wharf
Zeeleeuwen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Walvis

Walvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fisherman's Wharf

Fisherman’s Wharf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fisherman's Wharf Walvis

Fisherman’s Wharf
Walvis

 

 

 

 

 

 

 

 

Fisherman's Wharf Walvis staartvin

Fisherman’s Wharf
Walvis staartvin

 

 

 

 

 

 

 

Vis afslag in de haven

Visafslag in de haven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monique op de boot

Monique op de boot

 

 

 

 

 

 

 

Peter als kapitein

Peter als kapitein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 Juni

Na een prachtige dag met mooie foto’s van walvissen en dolfijnen gaan we vandaag weer vissen zien maar dan in het aquarium in Monterey. Het aquarium moet een bijzonder mooi aquarium zijn dus dat beloofd weer iets moois. TIP: Op het parkeerterrein bij het aquarium moet je voor een camper 2 x de prijs betalen dat is 2 x $20. We hebben de camper iets buiten het gebied geparkeerd en dat kost $0,00. We hebben ruim 3 uur rondgelopen en we keken onze ogen uit. Over alles is zo goed nagedacht dat je steeds weer verbaasd bent. Het ene aquarium is nog mooier dan de ander en wat ze met vissen hebben gedaan die in scholen zwemmen is fenominaal. Ze hebben een rond aquarium gemaakt en zo zwemmen ze steeds rondjes wat ze van nature doen, heel apart. In een ander aquarium was rond etenstijd een kikvorsman afgezakt die interactief met de presentatrice die voor het aquarium stond kon praten. Zo kon het publiek ook vragen stellen en zien hoe de man de vissen eten gaf, heel bijzonder om te zien en hoe respectvol ze omgaan met vissen. Er was een interactieve kinderafdeling, erg leerzaam ook voor schoolreisjes etc, en je kon van alles aanraken en voelen. Rondom het aquarium zijn allemaal winkeltjes en restaurantjes waar je leuk kan winkelen.

 

Duiker

Duiker

 

 

 

 

 

 

 

 

Kwallen

Kwallen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderen mogen dieren en planten aanraken.

Kinderen mogen dieren en planten aanraken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 Juni

Na een 100 km rijden en veel tussenstops via de HW 1 komen we rond 13.00 uur aan bij Half Moon Bay RV park in Half Moon Bay. 

HW1 oud spoor

HW1 oud spoor

 

 

 

 

 

 

 

HW1 tussenstop

HW1 tussenstop

 

 

 

 

 

 

 

 

HW1 tussenstop

HW1 tussenstop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De campground is kaal en stoffig maar toch voelde het goed om hier de laatste 2 nachten te blijven. NOTE: de camgrounds aan de kust zijn veel duurder dan elders, reken op $75-$85 per nacht. Er is een leuke engelse pub met restaurant en rondom de ingang van het park zag het er gezellig en gemoedelijk uit. Het RV park ligt aan een beschermd natuurgebied waar je heerlijk kan wandelen en na +/- 1 km ben je aan het strand.

Half Moon Bay campground

Half Moon Bay campground

 

 

 

 

 

 

 

Half Moon Bay Monique

Half Moon Bay Monique

 

 

 

 

 

 

 

Half moon bay Peter

Half moon bay Peter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 Juni

Gisteren en vandaag zijn 2 uitrust dagen we hebben behoorlijk wat km’s gereden en dat begin je te voelen. Na het ontbijt hebben we het dorpje bezocht waar ze een heuse down town hebben. Na het bezoek zijn we de pub in gegaan voor een root biertje, zonder alcohol, en een beef burger.

20 Juni

Helaas na 18 nachten komt een eind aan onze camper avontuur en moesten we hem inleveren bij Apollo in San Francisco.

Met het einde van de camper begint een nieuw avontuur namelijk San Francisco ontdekken. We hebben om bij ons hotel te komen een taxi genomen. Om nou met 2 grote koffers, 2 kleine koffers en 2 plastic tassen naar ons hotel te gaan met de trein is wat te veel van het goede. Na aankomst in het hotel zijn we met de bus (ov) naar Fisherman’s Wharf gereden. We hadden hetzelfde voorgesteld als in Monterey maar dat was volldig verkeerd gedacht. Deze wharf was 20-30 keer groter en wat een winkeltjes hier kan je wel een dag zoet zijn. Na een pizza en een stuk lopen over de wharf zijn we begin van de avond teruggegaan naar ons hotel.

Fisherman's Wharf San Francisco sign

Fisherman’s Wharf San Francisco sign

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pier 39

Pier 39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 Juni

Eerst een ontbijtje bij Denny’s en dan gaan we naar Alcatraz. We hebben gelukkig de kaartjes al in april vanuit Nederland besteld want de eerst volgende beschikbare toer is ruim een maand later. Om half 11 zijn we bij pier 33 en om 11 uur gingen we aan boord van de Alcatraz cruise. Een minuut of 20 later arriveren we op het eiland Alcatraz. Na wat studeerwerk van de folder gaan we als eerste naar de ruimte waar je een audio toer kan volgen en …….in het Nederlands. Ik heb zelden zoiets indrukwekkends meegemaakt. Je word meegenomen door de geschiedenis van de grote der grote boeven op aarde. Van de cel van o.a. Al Capone tot de bibliotheek tot de gevangenis in de gevangenis en tot de ontsnapping aan toe nemen ze je mee. We zijn ongeveer 4 uur op het eiland geweest en je bent vrij om terug te gaan wanneer je wil als het maar voor de laatste boot is 😉

 

Alcatraz eiland en Alcatraz cruise

Alcatraz eiland en Alcatraz cruise

 

 

 

 

 

 

 

Alcatraz

Alcatraz

 

 

 

 

 

 

 

Peter en Monique op Alcatraz

Peter en Monique op Alcatraz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alcatraz cel

Alcatraz cel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alcatraz cel

Alcatraz cel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alcatraz is een eiland in de Baai van San Francisco. Van 1934 tot 1963 was het in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. 1545 gevangenen hebben het eiland als standplaats gehad. De beroemdste gevangene was Alphonse “Al” Capone.

SF Alcatraz Al capone

 

 

 

 

 

 

 

San Francisco op de achtergrond

San Francisco op de achtergrond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 Juni

We hebben de dagen in San Francisco heel wat rent a bike winkels gezien en allemaal vragen ongeveer hetzelfde geld 32$-34$ ex btw per fiets. We waren dan ook zeker van plan een bike te huren bij een winkel die ons de dag ervoor netjes had geholpen. Na een ontbijtje bij (weet ik niet meer) lopen we bij toeval langs een winkel waarop staat Free Bike Rentals. Ik denk huh Free Bike Rentals daar moet ik meer van weten, ik ben tenslotte Nederlander. Nou het is idd een “gratis” fietsverhuur. Je betaald 32$ ex btw voor de huur van 1 fiets voor een hele dag en dat bedrag kan je besteden in een grote sportwinkel,  Sports Basement, die vlak voor de Golden Gate brug staat. We hebben een nieuwe rugtas gekocht en Monique een loopjasje en het hele bedrag, ex btw, werd in mindering gebracht. In de retail noemen ze dit blurring, maar daar zal ik jullie niet mee vermoeien (retail is natuurlijk mijn vak). We hebben heerlijk langs het strand gefietst en hier en daar foto’s genomen van de Golden Gate bridge. Aan de andere kant van de Golden Gate Bridge is het dorpje Sausalito. Sausalito is een Amerikaans stadje in Marin County in de staat Californië. Het ligt in de San Francisco Bay Area en is de eerste plaats ten noorden van de Golden Gate Bridge die Marin County met San Francisco verbindt. Aangekomen in het pitoreske Sausalito hebben we geluncht aan het water en tegenover ons ving een visser een haai van ongeveer een meter. Het was weer een dag om nooit te vergeten.

TIP: http://www.sportsbasement.com/annex/

https://www.youtube.com/watch?v=-pYN3-PBpLg

 

De Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge

 

 

 

 

 

 

 

Peter op de fiets ;-)

Peter op de fiets 😉

 

 

 

 

 

 

 

Monique op de fiets

Monique op de fiets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monique op de Golden Gate Bridge

Monique op de Golden Gate Bridge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 Juni

Helaas aan alles komt een einde zo ook aan deze geweldige vakantie. We hebben heel veel indrukken opgedaan en we hopen dan ook dat we anderen hebben geïnspireerd.

Voor vragen kan je ons altijd mailen of een berichtje achter laten op deze pagina.

Groetjes,

Peter en Monique 

—————-

– Voor camper tips klik hier

Gedragsregels en tips voor een veilig verblijf in gebieden met beren klik hier

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
9 Responses
 1. Peter Heesakkers schreef:

  Lieve familie en vrienden,

  Wij gaan weer naar Amerika voor een geweldige rondreis met de camper. Via ons digitaal foto en film album kan je ons volgen. We zouden het erg vinden leuk vinden als je een berichtje achterlaat.

  Kusjes en groet,

  Peter en Monique

 2. Martin schreef:

  Hallo Peter & Monique,
  Leuk om verslag te lezen. Ben benieuwd naar de foto’s en filmpjes. Geniet ervan!
  Gr Martin

 3. Diana schreef:

  Wat super mooi wat jullie zien. Lukt het lopen nog een beetje?

 4. Diana Koeman schreef:

  Hoi Monique en Peter,
  ziet er geweldig uit, bedankt voor alle tips
  groetjes,
  Diana

 5. Sonja schreef:

  Hallo Peter en Monique,
  Ik heb eindelijk jullie Amerika-avontuur gelezen, prachtig verslag van een mooie maar vermoeiende reis. Leuk dat jullie ons ook even vernoemd hebben, het was fijn jullie te leren kennen in Cody en Las Vegas. Amerika is een verslaving, jullie keren zeker nog terug.

 6. Danny schreef:

  Monique en Peter, mooi verslag van jullie reis, leuk met jullie kennis te maken. We houden zeker nog contact.

 7. Stefanie schreef:

  Hoi Peter en Monique,

  Wij gaan dit jaar in mei ook met de camper van Forest City naar San Fransisco.
  Heel leuk om jullie reisverslag te lezen en daar al tips uit te kunnen halen!
  Graag zouden wij jullie wat vragen willen stellen over de reis die wij samengesteld hebben.

  Zouden jullie met mij contact op kunnen nemen, zodat we jullie kunnen mailen?

  Alvast bedankt voor jullie hulp!

  Groetjes,

  Stefanie en Janneke

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>