2011 VAE Dubai

26 augustus

Vanmorgen om 5 uur liep de wekker af en om half 6 zaten we in het busje ( komt zo…..) naar het vliegveld. Helaas hebben we een uur vertraging maar dan gaan we eindelijk op weg voor 3 dagen Dubai.

Dag Sri Lanka we hebben een mooie tijd gehad en veel indrukken opgedaan. We verwachten binnen 4 uur het omgekeerde mee te maken qua luxe en comfort.

De vlucht verliep voorspoedig en na een soepele controle bij de douane werden we buiten overvallen door de warmte het was er ruim 40 graden. De chauffeur van het hotel stond keurig klaar en binnen 10 minuten waren we in ons hotel. Eerst maar even opfrissen en op zoek naar de bar voor een frisje. Helaas was alles gesloten het is ramadan voor toeristen niet echt een geweldig moment om er dan te zijn.  Er zit niets anders op om met de taxi het grootste winkelcentrum te bezoeken De Dubai Mall.

1200 winkels, een tassen winkel zo groot als een gemiddelde H&M in Nederland en een aquarium zo groot en midden in een shopping mall, van roggen tot tonijn van tijgerhaai tot …. maar zo groot. En een ijsbaan, ach doe eens gek Arabieren die schaatsen, ja echt waar ik heb het gezien.

27 augustus

Op onze tweede dag staat een tadstour gepland. We werden om 9.00 uur opgehaald door de nieuwe “maddy”, wat een topper. De rit duurde 4 uur en waar we terecht kwamen ……… hij ging overal mee naar binnen. We kwamen in een hotel, de Atlantis, de duurste kamer kost 27.000 euro voor 1 nacht op de bovenste verdieping. Waar hebben we het over daar komen alleen hele rijke sjeiks. Maar als we er toch zijn moeten we er gebruik van maken, dus koffie met gebak en de rekening …… daar moeten we het maar niet over hebben haha.

We hebben de buitenverblijven van Ophra, Luis Figo, en Jennifer Lopez gezien op het palm eiland. Ook zijn we naar de Burj Al Arab geweest het enige 6 sterren hotel van de wereld. Op advies van de chauffeur moesten we even de zee voelen, en dat voelt aan als een jacuzzi.

Het was vandaag 47 graden en buiten lopen is geen optie dus wat doe je dan SHOPPEN.

Davey eindelijk zijn Thimberlands gevonden en we konden blij terug naar het hotel. In de namiddag gingen we naar de hoogste toren van de wereld, de Burj Khalifa met een hoogte van 575 meter. Binnen 40 seconden zat je op de 124 ste verdieping en wat je toen meemaakte zie je op de foto’s en het filmpje geweldig wat een ervaring. Na dit spektakel naar de fontein wat ook adembenemend was alleen het filmpje is mislukt jammer moeten we toch nog een keer terug  (wat een straf 😉 )

Dit was een vermoeiende dag maar had het voor geen goud willen missen.

Dubai bedankt en zeker weten tot ziens!!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>