2019 Nederland

Nederland is zo mooi……..

1e reis in Nederland,

Het is zo ver we hebben de camper opgehaald en voor de deur ingericht en verder klaar gemaakt voor de eerste trip. Het nieuwe avontuur gaat beginnen en hebben er ontzettend veel zin in. We hebben een lang weekend vrij genomen en als eerste doen we camperplaats de Driest (42238) in Putten aan.  Waarom hier we hier zijn? Ik heb geen idee, we zijn de weg afgegaan en via de app campercontact kwamen uit op deze locatie. Mooie ruime plekken zonder voorzieningen maar dat is ook precies wat wij zoeken we hoeven niet iedere keer een full-hookup plaats je hebt toch alles aan boord. Naast ons, de buurtjes, kwamen uit Enkhuizen zo leuk dat je mensen ontmoet die je inspireren. We zouden de dag erop gaan fietsen over de Veluwe maar het weer gooit roet in het eten. Jammer dat we de dag er na al weg moeten door de regen.

Na onderzoek via de buienradar app is het weer in het noorden een stuk beter dus hup op naar Ter Apel. We komen uit bij jachthaven De Runde (22477). De gastheer is een genot zo fijn om zo te worden ontvangen. Een pracht plek aan de haven met alle voorzieningen. De camper geparkeerd, alles aangesloten en de fietsen van de camper gehaald op naar de winkelstraat voor wat spulletjes en een bezoek aan de supermarkt. Terug bij de jachthaven duurde het niet lang voordat ik mijn hengels pak om een roofvis te vangen maar helaas. De volgende ochtend was de vangst een stuk beter met een paar baarzen en 2 snoeken die helaas los lieten.

Na twee nachten reden we door naar Roodhuis (Reahus) camping de Finne (85809) De eerste plek was niet best maar na overleg kregen we de mooiste plek van de camping direct aan het water. We hebben genoten van de rust en ja ook gevist en een prachtige snoek gevangen. De dag erop kwam geheel onverwachts mijn zus en zwager en zijn we op de fiets naar Sneek gereden want het is Sneekweek. Na de lunch hebben we via de app route.nl een prachtige fietsroute terug naar de camping gevonden, je weet niet wat je ziet wat een gave app voor de mooiste routes. We hebben contact gehad met mede camperaars en kregen de tip om ook naar …. te gaan je betaald op basis van vrijwillige bijdragen aan het water en moet een topplek zijn. Einde eerste reis met onze nieuwe camper.

2e reis in Nederland,

Onze tweede trip brengt ons naar de jachthaven in Strijensas (18363) Je staat op asfalt maar dat is geen ramp. Je hebt alle voorzieningen en je staat bijna direct aan het water. Je kan op deze locatie prachtige fietsroutes maken van een dijkroute of dorpjes bezoeken. Wij hebben een combinatie van beide gedaan omdat er een straffe wind stond en we ook nog op tijd in een dorpje moesten zijn voor boodschappen. Hier hebben we 2 nachten gestaan en daarna doorgereden naar Oosteind. Een mooie CP plek (11782) bij particulieren met in theorie alle voorzieningen. Alleen het storten van grijswater is wel een dingetje je hebt een losse flexibele slang nodig. We hebben een heerlijke fietstocht gemaakt met onze grote vriend route.nl app tussen Dongen en Oosterhout en onderweg bij een locale boer biologisch ijs gegeten.

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>