2018 Canada rondreis

Het leuke van een camperreis is de voorbereiding. Op zondagmiddag het internet afstruinen en inspiratie op doen en reisverslagen lezen.

Wij hebben dit keer via Victoria Camper Holidays geboekt incl vliegreis, camper en eerste hotel overnachting (is verplicht) Victoria Camper Holidays was absoluut de voordeligste en we zijn zeer vriendelijk ontvangen op het kantoor in Alkmaar ondanks dat het een online reisbureau is.

“Voor alle duidelijkheid we hebben een briefing opgesteld en deze gestuurd naar de volgende aanbieders WTC, Travelhome, Travelnauts, exitreizen, greatlakes-travel en Tiogatours. We hebben alle aanbiedingen in een spreadsheet gezet om appels met appels te vergelijken en vandaar uit is de keuze op Victoria Camper Holidays gevallen”

Dit wordt onze 3e camperreis in Noord Amerika. Hiervoor hebben we 2x een camperreis gemaakt in de USA en nu de eerste reis naar Canada.

voorbereiding camperreis
De voorbereiding van een camperreis is zooo leuk

We hebben deze route gereden te beginnen in Calgary, Banff prov park, Jasper prov park, Mount Robson, Wells Grey prov park, Bleu River, Whistler, Vancouver, Hope, Revelstoke, Golden, plaatsje Banff naar Calgary.

Van Calgary – Vancouver – Calgary incl het rijden in de parken is ongeveer 3200 kilometer.

 
Deel 1 van ons avontuur
 

 
Deel 2 van ons avontuur
 

 
13 juni
 
Eindelijk we gaan vandaag naar Canada. Om half tien gaan we door de douane en hebben koffie gedronken en boekjes voor onderweg gekocht. Alles verliep zoals je zou verwachten en vertrekken via de polderbaan richting Canada. We vlogen rechtstreeks met de KLM Dreamliner, wauw wat een gaaf toestel. Het personeel was bijzonder vriendelijk nog nooit zo’n leuke crew meegemaakt chappoo voor de KLM. Eenmaal aangekomen in Calgary was er enige opstopping bij de douane.

Bij het verlaten van het vliegveld werden we aangesproken door een host waar we naar toe gingen en of hij het hotel moest bellen om door te geven dat we waren aangekomen. Nou jaaa zo vriendelijk natuurlijk en na 15 minuten wachten kwam het busje van ons hotel Clique ons ophalen. Rondom het hotel is niet veel te doen het is een echt airport hotel. We hadden het idee om met de taxi naar Calagary te gaan maar ja om nu 40 dollar heen en 40 dollar terug te betalen voor een uurtje slenteren…. dat hebben we overgeslagen. We hebben wat geborreld en gegeten in het hotel en langzaam maar zeker en vermoeid van de reis naar onze kamer gegaan.

14 juni

Gaappppp wat is het vroeg 2.45 uur we zitten rechtop in bed klaarwakker. Ja de jetlag slaat toe het is midden in de nacht en slapen ho maar. Het is hier -8 uur dus voor onze klok is het nu 10.45 uur Nederlandse tijd. Na een heerlijk ontbijt hebben we rustig aan gedaan. Om 12.45 uur werden we opgehaald door de shuttlebus van Canadream en bij aankomst werden we meteen geholpen. Daar staat ie dan een bijna splinternieuwe camper model 2018 met 6000 km op de teller. Het duurt altijd even voor alle paperassen rond is en na bijna 2 uur rijden we dan de parkeerplaats af. Eerst tanken, wat bij Mario een beetje verkeerd ging die nam het halve benzinestation mee met de kont van de camper de kannen ruitensproeiervloeistof lag verspreid over de weg,  boodschappen doen en op weg naar Banff. We slapen op campground Johnston Canyon Falls en we moeten daarvoor de 1A op maar die wordt slecht aangegeven we kwamen uit bij Lake Louise en moesten een heel eind terug rijden. Onze ervaring is dat veel aanwijzingen niet of slecht wordt aangegeven .

15 juni

Nog wat onwennig maar goed geslapen hebben we de camper op de parkeerplaats bij de campground geparkeerd en zijn lopend naar Johnston Falls gegaan. We hebben de upper en lower Falls bezocht, een prachtige route langs bergwanden en dwars door de forest. Na een wandeling van ongeveer 2.5 uur gaan we op weg naar onze volgende spot Lake Louise. He waren we daar gisteravond niet ook al 😉 

Helaas de parkeerplaats van Lake louise was vol we werden niet toegelaten door de verkeersregelaar. Doorrijden en op naar Moraine Lake wat in het verlengde van Lake Louise ligt. Ook daar alles vol dus maar weer door en wat denk je….. we komen aan bij een andere parkeerplaats vlak voor het Fairmont Hotel en op 300 meter lopen van Lake Louise. Op de parkeerplaats is plek zat dus hop de auto uit. Na het bezichtigen van al het moois en het maken van foto’s en filmpjes zijn we koffie gaan drinken op het terras van het Fairmont hotel hier eten is onbetaalbaar.

16 juni
 
Vanaf campground Musquito Creek rijden we via de HW11 naar Abraham Lake. Onderweg stoppen we nog op een leuke plek waar je normaal gesproken niet snel zal stoppen en het was een leuke wandeltocht van ongeveer een half uur. Na 50 km rijden op de HW11 zien we nog steeds geen knappe plek om de lake te bezichtigen en zijn omgekeerd. Abraham Lake is wat ons betreft geen succes te noemen. Op wat tussenstops na rijden we naar campground Wilcox wat weer midden in het bos ligt. Klik op de foto van campground Wilcox kijk goed en wat valt je op 🙂 ik hoor het graag onder aan de pagina kan je je reactie kwijt.

17 juni

Op 2 km van onze campground ligt het Columbia Icefield Discovery Center. Hier hebben we tickets gekocht voor de skywalk. Met een bus wordt je naar de ingang van de skywalk gereden. De buschauffeur, een jonge dame van midden 20, vertelt op een enthousiaste manier het een en ander over de omgeving en het ijs wat op de top ligt wat 100 meter dik is.

De skywalk is een plateau van glas waar je overheen loopt en onder je kijk je in een grote diepte. De eerste stap op het glas doet wat met je best “eng” brrrrr. De skywalk is een bijzondere ervaring omdat je mede via een audiotoer veel info krijgt over het ontstaan van de canyon en de wilde dieren die er leven. Na ongeveer 1.5 uur stappen we weer in de bus terug naar de basis waar we hebben geluncht op het terrras met een heerlijk zonnetje en uitzicht op de bergen. Op naar Jasper we slapen op campground Wapiti.

18 juni

Opgestaan, gewassen, gegeten en dan naar het toilet. Tsja wat is dat nou? De afvoer zit verstopt en verhelpen lukt niet 1,2,3. Via de receptie van campground Wapiti rijden we naar Jasper Towning dat ligt 3 km verderop en daar is het euvel snel verholpen. Op naar Medicine Lake en Meligne Lake. Ik mag het niet schrijven maar doe het toch….. onze bek viel open zo mooi.

Op een parkeerplaats stond een host het een en ander te vertellen over de wilde dieren en het gewei van een Elk. Een volwassen mannetjes Elk draagt een gewei van wel 30 kg wat vervolgens afsterft en op de grond valt. Kleine dieren eten hier weer van, is de natuur niet mooi! De host had tevens een professionele verrekijker gericht op een Zee-arend nest boven op een dode boom. We zagen 2 jonge Zee-arenden en helaas waren papa en mama niet thuis ze waren waarschijnlijk vis vangen voor hun kroost. Ook hebben we een grote beer de weg zien oversteken en een beer met 2 jongen hoe bijzonder is dat!
Via het plaatsje Jasper zijn we naar de volgende campground gereden.

19 juni

Vanmorgen vertrokken vanaf campground Lucerne met de meest vriendelijke campground beheerder. Via Mount Robson de hoogste berg van de Rocky’s naar Bleu River gereden dat is ongeveer 180 km. We overnachten op RV campground Bleu River. Na een hartelijk ontvangst door een zeer slecht engels sprekende Chinese eigenaar zoeken we een mooie plek op in de schaduw. Wat een ramp ook hier muggen en nog eens muggen dus we spuiten snel OFF op om ze op afstand te houden. Op de campground is goede WiFi en nemen contact op met het thuisfront. We hebben dagen niets van ons kunnen laten horen en in deze tijd is dat niet gebruikelijk.

Na de lunch, belletjes en videogesprekken via WhatsApp gaan we richting Bleu River Safari. Hier aangekomen konden we meteen met de boot mee. De boot was een soort catamaran met aan beide zijden 10 personen en in het midden een loopplank. De marketing machine van deze organisatie laat je denken altijd beren te zien en wat we al een beetje verwachte helemaal niets het was te warm veel te warm. We zijn nog wel uitgestapt om een waterval te bezichtigen “als goedmakertje” . We kregen 24 vrijkaartjes voor de volgende dag maar ja we moeten 300 km rijden dus dat zit er niet in. Uiteindelijk valt de campground ook tegen maar goed dat kan gebeuren op naar morgen.

20 juni

Vandaag vertrekken we richting Clearwater en gaan we de watervallen van Wells Gray Provincial Park bezoeken. Aangekomen in Clearwater hebben we eerst het informatie center bezocht en de weekboodschappen gehaald. Na ongeveer 11 km was de eerste waterval te zien genaamd De Spahats een geweldige waterval met een enorme lengte. Wat is dit een mooi natuurverschijnsel, zoveel water dat 24/7 naar beneden komt. Op naar De waterval van Wells Grey de Helmcken waterval die ligt ongeveer 35 km verderop. Onderweg hebben we op een mooie plek geluncht, wat is dat toch heerlijk met een camper alles bij de hand. Eenmaal aangekomen bij De Helmcken waterval weet je niet wat je ziet nu snap je dat je deze gezien moet hebben wat een geweld aan water. Grote pluimen water vallen naar beneden en gaat over op “waterstof” zo lijkt het althans met alle kleuren van de regenboog. Na de gebruikelijke foto’s en filmpjes maken we ons op voor de reis naar Kamloops. De fotocamera kan nu wel worden opgeborgen die hebben we voorlopig niet nodig “ dacht ik “. Nog geen kilometer op weg komen we een tegenligger met knipperende lichten tegen, ik dacht heb ik groot licht aan? Ik kon niets vinden dus laat maar, maaaaaar nog geen 200 meter daarna aan de kant van de weg staat een jonge beer te genieten van het sappige gras. Ik schat de beer op ongeveer 3-4 jaar want zo groot was deze nog niet. Ik snel mijn fotocamera pakken die ligt normaal tussen onze stoelen in maar ik greep mis….. $&*%& ….die had ik opgeborgen. Snel de auto aan de kant gezet en heb gelukkig de beer in alle rust kunnen filmen en fotograferen. Tip! berg nooit je camera op want je weet nooit. Een paar kilometer verderop weer een auto met knipperende lichten en weer een beer maar nu een grote die net voor ons de bosjes in loopt helaas…… maar we hebben hem wel gezien dit was inmiddels beer nummer 7 🙂 Na alle beren op de weg, huh wat zeg ik nu 😉 , op naar Kamloops. Eenmaal aangekomen in Kamloops rijden we richting Pauls Lake, 20 km van Kamloops, en overnachten we op een perfecte campground zoals we graag zien midden in de bossen met dumpstation. ‘s avonds bij de ranger hout gekocht voor een vuurtje, pizza in de oven en we hebben heerlijk gezeten en veel gelachen tot het donker werd wat wil je nog meer!  

21 juni

We hebben afgesproken vandaag rustig aan te doen en zo lang mogelijk te genieten van de rust en de omgeving. Voor dat we vertrokken hebben we koffie gedronken en gebruik gemaakt van het dumpstation. In Kamloops hebben we benzine getankt en het propaan aangevuld. De rit van vandaag gaat naar via Liliooet richting Whistler via de 99. Een weg dwars door canyons met prachtige vergezichten. Het was de bedoeling te rijden tot Pemberton maar dat blijkt te ver dus hebben we een alternatieve campground genomen. De keuze was Cottonwood campground 25 km voorbij Liliooet en zo mooi…… De campground ligt aan een door smeltwater ontstane rivier wat met hoge snelheid naar beneden rolt. We zijn steeds weer verbaasd over de campgrounds zonder enige luxe maar midden in de natuur. Na het eten lopen we langs het water om de benen te strekken en uiteraard maken we de nodige foto’s en filmpjes voor we slapen gaan. Cottonwood, onthouden voor Canadagangers hier is geen dumpstation maar wel een van de mooiste locaties om te overnachten.

22 juni

Helaas moeten we van dit prachtige stekje vertrekken. We kijken met weemoed nog even naar de snel stromende rivier en nemen afscheid 🙁

We rijden Pemberton binnen en bij pompstation genaamd Husky is een gratis dumpstation. Tevens hebben we gebruik gemaakt van gratis WiFi om het thuisfront op de hoogte te stellen dat alles goed gaat. Je moet weten dat je in Canada meer niet dan wel bereikbaar bent.

We zetten de auto in Whistler op P3 (lot 3) deze is speciaal ingericht voor campers en voor 20 CAD kan je hier de hele dag staan. We waren veel van plan te ondernemen maar de bergen om ons heen worden steeds kleiner door de laaghangende bewolking. Uiteindelijk hebben we in het overigens erg leuke centrum winkeltjes bezocht en midden op een pleintje geluncht. Helaas dat was het voor vandaag meer zat er niet in.

Op naar Alice Lake campground voor de overnachting. Aangekomen stond voor aan de weg een bordje FULL. Tsja wat doen we? Toch maar naar de ingang gereden en we konden, gelukkig, met beide campers op 1 plek staan maar wel 2 x 43 CAD betalen. Na het eten hebben we een rondje om het meer gelopen en wat je dan ziet……… het bos leek wel een oerbos. Bomen van eeuwen geleden liggen op de grond er wordt niets verwijderd en het mos hangt aan de takken. Grote varens bedekken de grond en het aangezicht van alles was om bang van te worden. We hadden alle vier nog nooit zoiets gezien het was een bijzondere ervaring.

Morgen op naar Vancouver voor een nieuwe dag vol verrassingen.

23 juni

Alice Lake verlaten en op naar Shannon Falls en de Sea to the Sky gondola. De Shannon falls staat perfect aangegeven maar de parkeerplaats is klein en was om 9.20 uur al vol. Gelukkig vonden we na niet te lang wachten 2 parkeerplekken. Van grote hoogte komt het water naar beneden kletteren erg mooi om te zien. Terug naar de auto en op naar de gondola. Maar wat is dat nou de Shannon Falls lag gisteren volgens google op 17 km rijden en de gondola op 34 km. Er gaat een lampje branden 17 km en 34 km….. de gondola wordt door de navigatie anders aangegeven namelijk via een U turn beide was via dezelfde parkeerplaats te bezoeken. Jammer gemiste kans we laten de gondola voor wat het is en rijden door tot we een picknick plek vinden voor een bak koffie. Ergens op de HW wordt een bord met mes en vork aangegeven, we slaan af en rijden naar naar boven via een stijle weg en vinden een soort cafe wat druk wordt bezocht door de locals. Op het terras hebben we uitzicht over zee.

Rond 12 uur rijden we Capilano RV park op wat we vanuit Nederland voor de komende 3 dagen hebben gereserveerd. Na de lunch gaan we met de bus naar Downtown Vancouver. We hebben geluk het is Jazz weekend overal spelen bandjes er is een markt en het is erg gezellig. We lopen rustig richting de haven en toevallig vertrekt net een cruise schip van de Holland Amerika Line de “Nieuw Amsterdam”. Lopend over de boulevard gaan we Fly Over Canada bezoeken. Je zit op een stoel en de grond zakt zachtjes onder je voeten vandaan tot dat je hangt en dat in combinatie met de film waan je alsof je vliegt over Canada. Een experience om nooit te vergeten wat een ervaring ik zeg een Must See in Vancouver. Vervolgens rond 19.00 uur vertrekken we met bus 250A naar de Lions Gate Bridge waar het RV park aan ligt. Wat zal Vancouver ons morgen brengen?

24 juni
 
Na het ontbijt en de koffie zijn we met de bus naar Vancouver gereden en fietsen gehuurd. Best nog wel een dingetje welke neem je en voor hoe lang. We hebben gekozen voor een verhuurder op basis van 8 $ 1e uur, 7 $ 2e uur 6 $ 3e uur enz……. Let op: de prijzen in Canada is altijd excl tax. Zo gezegd zo gedaan op naar Stanley Park. Na 300 meter fietsen komen we aan in het park en we zijn links afgeslagen, stom we hadden rechtsaf moeten gaan want heel Stanley Park gaat linksom maar goed dat moet je maar weten. Na 20 minuten heen en weer te hebben gefietst hebben we de juiste richting gevonden. De zon scheen hoog aan de hemel en met de frisse zeelucht erbij maakte het fietsen helemaal af. Onderweg zag ik hoog in de boom een Zee-arend kijkend over de zee wat een machtig beesd. Na 2,5 uur fietsen en de nodige stops hebben we de fietsen ingeleverd. 

We hebben onze honger gestild bij de Italiaan op de hoek bij de verhuurder wat wil je nog meer dit was wederom een top dag! Ook hebben we het aquarium bezocht maar die is een beetje oubollig en zijn na een uurtje weggegaan. Wat ons betreft niet echt een aanrader. Moe maar voldaan zijn we huiswaarts gekeerd naar het RV park om bij te komen van wederom een geweldige dag in Vancouver.

25 juni
 
Gisteravond contact gehad met Whail Watching Vancouver in Richmond en voor vanmiddag 14.00 uur gereserveerd. Aangezien het weer onbestendig is moeten we om 11 uur bellen of het doorgaat. We wachten gespannen af maar gezien de weersverwachting op tv, ja ik heb 7 zenders gevonden, valt er veel regen en waarschijnlijk in de middag zelfs tunderstorm. Ongeduldig dat ik ben bel ik om 10.35 uur al en wat blijkt, de boot vaart vanmiddag uit. Met 1 camper zijn we naar Richmond gereden dat is vanaf de campground een uur rijden en helaas komen we door de file 10 minuten te laat aan. We varen 14.00 uur uit maar we worden al om 13.00 uur verwacht dus netjes gebeld dat we onderweg zijn. We varen 14.02 uur uit en na 10 minuten stoppen we voor een paartje Zee arenden die op de punt van een pier statig en turend over de zee uitkijken. De boot wil verder varen maar dat lukt niet de jets vallen uit. Even later komt de host, Sue, met een stuk hout wat in de jet vast zat he he eindelijk we varen weer. Na een goed uur stoppen we en zien we de eerste Orka’s op ongeveer 200 meter afstand. Er valt wat voor te zeggen maar van deze afstand zie je net iets of net niets. Iedere boot blijft op grote afstand van de Orka’s. We varen zo een uurtje achter de Orka’s aan en eigenlijk zijn we steeds te ver weg om ze goed te kunnen observeren. Onderweg zien we een zeeleeuw, zo bang als schoothondje, op het achterdek van een boot vluchten voor de Orka’s. Ook zien we nog wat Zeeleeuwen op een boei en dat was het wel. Jammer we hadden op meer gehoopt maar helaas. Na aankomst in de haven hebben we bij de haven verschrikkelijk lekker gegeten, wilde zalm en zo was het een dag om nooit te vergeten ennnnn de hele middag zon er is geen drup gevallen 🙂

26 juni

Gaaap goedemorgen dit was de laatste dag wakker worden in Vancouver. Om 9.00 uur rijden we naar de Capilano Suspension Bridge op 3 km afstand van het RV park. Een hangbrug over een canyon met, dat wisten we niet, een schitterend aangelegd park om lekker te wandelen. Na bijna 3 uur wandelen rijden we richting Hope om morgen de Othello tunnels te ervaren. Wel een zaklamp meenemen had ik ergens gelezen nou dat doen we dan maar. We slapen vlakbij de Othello Tunnels op campground Coquihalla met een geweldige plek aan het water en een vuurpit voor de gezelligheid.

27 juni

Na een redelijke nacht gaan we de tunnels van Othello bezoeken. We hebben geen idee wat ons te wachten staat en waarom die tunnels er zijn. Na 5 km rijden komen we na wat zoek werk aan bij de parkeerplaats. Ook hier staat de weg naar de tunnels niet goed aangegeven dat vind ik over het algemeen in heel Canada een verbeterpunt. Lopend over een pad door het bos krijgen we de tunnels in zicht. Op een bord staat aangegeven dat de tunnels oorspronkelijk bedoeld waren voor de aanleg van een treinspoor rond het jaar 1914. We lopen door de eerste tunnel en voor ons doemd een canyon op met aan de zijkant een snelstromende rivier. Met veel herrie stort het water zich naar beneden en rondom ons stijle rotswanden met bomen. We lopen door tunnel 2 en 3 en 4 en iedere keer weer loop er parallel aan de tunnels de prachtige rivier met de nodige versnellingen en herrie. De canyon rondom is adembenemend mooi om naar te kijken.
Na de koffie vertrekken we richting Manning Provincial Park om de Skagit River trail te lopen. Alles wat we tegen komen geen afslag voor de Skagit River Trail. We hadden heel in het begin de afslag naar de Sumallo Grove moeten nemen. Ook dit staat weer niet goed aangegeven erg frustrerend. Dan nemen we de Beaver Pond Trail die staat wel aangegeven(?!) waarom die dan weer wel? Geen idee! Na 3 minuten wandelen zien een plas met veel omgevallen bomen maar geen bever te zien we waren zo klaar. Op naar Kentucky Alleyne Provincial park waar we op dezelfde genoemde campground gaan slapen. Gelukkig is dit geen geen commerciële campground en voor 18 CAD, wat door de ranger wordt opgehaald, staan we weer aan een prachtig lake maar wel met veel muggen. In de loop van de avond liep een Elk vlak voor de camper langs en vertrok vervolgens richting het bos.

28 juni

De trip gaat vandaag via Kelowna, wat overigens een grote stad is, richting Vernon. Onderweg bij de “ fruitstand” net na Kelowna vers fruit gekocht en koffie gedronken. De tafel naast ons had eten besteld wat ons reukorgaan niet kon weerstaan dus ook maar gelijk geluncht. Aangekomen in Vernon wat overigens een saaie bedoening is er valt werkelijk niets te beleven zijn we doorgereden naar Revelstoke. Het was de bedoeling bij Vernon de O Keef Ranche te bezoeken en Vernon te bekijken maar daar aangekomen werden we niet enthousiast. We hebben op een prachtige campground de Blanket Creek Provincial park geslapen, op 20 minuten rijden van Revelstoke, wat aan een groot en spiegelglad meer lag. Er was geen zuchtje wind en de bergtoppen spiegelde in het water.

29 juni

Jammer dat we van deze plek moeten vertrekken maar helaas. We hebben even voorbij Revelstoke de Giant Cedars boardwalk gelopen waar je na 15 minuten lopen terug bent op de parkeerplaats wat overigens prachtig is aangelegd. Het is een stuk ongerepte natuur waar de planten en bomen alle tijd krijgen te groeien. Sommige Giants zijn meer dan 500 jaar oud.

We zijn vanmorgen achter het feit gekomen dat 1 juli Canadaday is en heel Canada een lang weekend vrij is. De kans dat je nog ergens een overnachtingsplekje kan vinden is wel heel klein. We moeten de route aanpassen en slaan helaas Radium Hotspring over we moeten afzakken richting Calgary want de meeste campgrounds zijn vol. Aangekomen in Golden hebben we ook pech maar een belletje naar een andere campground in Nicolas even naast Golden biedt gelukkig uitkomst. Bij aankomst dachten we even, hmmmm, maar goed toch maar geboekt we hebben geen keus. Achteraf een geweldig spot met veel activiteiten waaronder deltavliegers, paardrijden, volleybalveld, baseball veld, voor kinderen een eldorado om te spelen.

30 juni

De campground G.E.A.R Golden Eco-Adventure Ranche van afgelopen nacht was er ook een om te onthouden. Voor dat we weg rijden nog een campground in Calgary geboekt want met deze drukte weet je het maar nooit en dat is gelukt, yessss. Zoals gezegd de route is aangepast en we gaan vandaag Banff stad bezoeken. Na 1.5 uur rijden komen we aan en het is verschrikkelijk druk maar wel gezellig druk. Na wat zoek werk en advies van een politieagent rijden we naar de parkeerplaats voor campers. De stad kent veel restaurantjes en souvenirwinkeltjes. We ontkomen er niet aan deze te bezoeken en wat te kopen. Banff is echt een leuk stadje om te bezoeken en we hebben de lekkerste Cappuccino ever gedronken bij Little Wild: Coffee By Wild Flour.

Na de lunch, BBQ spareribs heerlijk, reizen we naar Calgary waar we blijven tot woensdag.
 
1 juli CANADA-DAY
 
Vandaag is het Canada-Day de dag dat de Canadezen feest vieren. Om 12.00 uur zijn we met de shuttle bus van de campground naar het opstappunt voor de bus naar Calgary gereden. Met bus 408 en de metro komen we aan in downtown Calgary. Je proeft meteen een gezellige sfeer iedereen draagt een Canadees vlaggetje of mutsje of T-shirt het is vandaag Hun dag. Wij lopen richting het park waar het feest in volle gang is. Je moet je voorstellen zoals wij Koningsdag vieren, maar dan zonder vrijmarkt, met overal tentjes, optredens, standup comedians, foodtrucks etc. We lopen door het park en genieten van de gezellige sfeer. Na een uurtje of 3 lopen nemen we een afzakkertje op de loungebank bij het Sheraton hotel tegenover het park. Onze dag kan niet meer stuk het was erg leuk een keer Canada-Day te mogen meemaken.

2 juli

We hebben uitgeslapen want het weer is om te huilen het is koud en het regent. We kijken naar buiten en het ziet er niet veel belovend uit. Na de administratie m.b.t. tot de uitgaven die we doen en het contact maken in de WiFi launch op de camping met onze kinderen gaan we lunchen. Tot onze grote verbazing zien we het steeds lichter worden en de zon komt door. We maken ons klaar voor de middag en vertrekken rond half twee richting Hermitage Park. Het Hermitage Park is een openlucht museum over de geschiedenis en ontstaan van Canada.Het lijkt op het openlucht museum in Enkhuizen maar dan ruimer van opzet. De medewerkers in de gebouwen vertellen enthousiast waar het gebouw heeft gestaan en waarvoor het diende. We hebben huizen van vooraanstaande mannen bezocht tot een schooltje, met gescheiden jongens / meisjes banken en een kerkje. In het kerkje werdt speciaal voor ons een nummer gespeeld op een eeuw oud orgel, prachtig en heel lief van haar. Ondanks het matige begin van de dag sluiten we het toch mooi en nuttig af.

3 juli
 
Pffff weer regen en kou terwijl in Nederland de mussen van het dak vallen. We rijden na de koffie naar Canadream en halen de koffers op en rijden door naar een shopping mall op een paar kilometer daar vandaan. Je weet niet wat je ziet zo mooi en zo groot en de sale is vandaag begonnen, boffen wij even …….. of toch niet 😉 De dames bezoeken Michael Kors en Victoria’s Secret en wij, de mannen gaan ergens koffie drinken. Met tas(jes) vol komen de dames terug met een grote smile op hun gezicht. Na een broodje eten bij Subway vertrekken we na ruim 3 uur richting de campground waar we de camper gaan schoonmaken want morgen vliegen we terug naar huis.
 
4 juli

We rijden om 8.45 uur het terrein van Canadream op en de campers worden gekeurd op o.a. het aantal afgelegde kilometers, tank inhoud en eventuele schade maar alles was oke. We worden naar de airport gebracht door de shuttlebus van canadream en dit is tevens het einde van onze vakantie. Om 15.05 uur stijgen we op om 8 uur later te landen op Schiphol. Nu kunnen we nagenieten van alle foto’s en filmpjes die we hebben gemaakt.

Hier alle foto’s nog een keer op een rij!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
12 Responses
 1. Peter Heesakkers schreef:

  Mocht je voor ons tips hebben dan horen we die graag middels een berichtje die je hier kan aanmaken.

 2. Toon de Valck schreef:

  Hallo,

  Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Wij hebben ook plannen die kant op te gaan in juni 2019 zoals je op FB las.
  Je eerste tip heb ik al opgevolgd, een offerte opgevraagd bij Victoria. De offerte van TTours vonden wat boven ons budget gaan(1634 voor de tickets en 2100 voor 19 dagen camperhuur).
  Inmiddels hebben wij ook geleerd niet teveel km’s te willen maken. Zo hebben we dit jaar slechts 2750km door Arizona gereisd maar wat een juweeltjes hebben we mogen aanschouwen! Als we volgend jaar Canada gaan doen willen we het rondje nog korter houden en maar zo’n 2000km rijden.
  We wensen jullie vast heel veel plezier.Dat wordt genieten!

  • Peter Heesakkers schreef:

   Hallo Toon,

   Bedankt voor je reactie en leuk dat jullie volgend jaar naar Canada gaan. Wij kijken er erg naar uit en hopelijk wordt het net zo fantastisch als in de USA. Ze zeggen een keer Canada altijd Canada het zal ons benieuwen. De route heb ik wel enigszins aangepast dat zal blijken tijdens de updates op onze website. Let wel op dat je appels met appels blijft vergelijken want de offerte alleen beoordelen op prijs dan ga je zeker de mist in. De 1 lijkt duurder of voordeliger maar dan zit er bv weer wel of geen extra kilometers bij, inventaris zoals borden, bestek, pannen ook dat moet je er vaak extra bijbestellen of een extra overstap met het vliegtuig. Zet het echt in een excel splitst het goed uit pas dan kan je de juiste beslissing nemen.

   Jullie alvast veel plezier met de voorbereidingen en doe Victoria Camper Holidays de groetjes van ons wij hebben net alle reisbescheiden ontvangen ook dat was keurig geregeld. (en nee wij hebben geen enkele band met VCH)

   Groet,
   Peter en Monique

 3. Diana schreef:

  Hoi Peter en Monique,
  Was zo benieuwd hoe jullie het hebben. Dat je bek openviel stemt me goed, het is echt prachtig. En Peyto Lake? Niet te geloven toch die kleur?
  Fijn om iets te lezen en zien. Hebben jullie een mooie trip op de Ice field park way gehad? Jammer van Blue River safari, wij hadden hier wel geluk, wij zaten toen in een klein bootje met 8 personen, en een hele leuke gids.
  Heel veel plezier gewenst😎

  • Peter Heesakkers schreef:

   Hoi thuisfront we zijn nu in Vancouver en hebben het reuze naar onze zin. We blijven hier wonen en komen niet meer terug 😉 De wifi is niet zo snel dus de foto’s volgen later. groetjes van ons xxx

   • Diana schreef:

    Snap je nu dat ik dat ook steeds zeg. Als ik moet emigreren… dan naar Vancouver. Prachtige gezellige stad en veel natuur om de omgeving. Geniet er van. Vooral lekker eten daar.

 4. Fred schreef:

  Hoi Peter,
  Leuk te lezen dat jullie ook zo enthousiast zijn over Canada. Veel plezier in het geweldige Vancouver. Jullie gaan nog mooie dagen tegemoet. Vooral Manning Park en Revelstoke vond ik,geweldig. De route naar Kelowna langs het fruitgebied is ook “awesome”. En dan weer richting de prachtige Rockies, wat een rijkdom om dat mee te mogen maken hè.
  Veel plezier en groet aan iedereen.
  Fred

 5. Toon de Valck schreef:

  Hallo,

  Leuk om jullie te volgen via deze site! Klinkt allemaal superleuk. We zouden zo vertrekken haha.
  Hoe zou je het weer omschrijven tot dusver?
  Nog heel veel plezier un het mooie Canada!

 6. Diana Koeman schreef:

  Hoi vakantie gangers, verwarrend meerdere berichten van Diana. De 1ste was van mij (en Hans). Zo gaaf om te lezen hoe het jullie vergaat. En over dat emigreren, helemaal mee eens. Jullie moeten sowieso terug voor Vancouver Island ☺ Geniet, geniet, geniet 😎🌞🌞👍👍

 7. Peter Heesakkers schreef:

  Hallo luitjes,

  @Toon het is een geweldig land iedere keer zijn we weer sprakeloos en zeggen we tegen elkaar ” dat is toch niet normaal”. Ik moet zeggen na de eerste 7-8 dagen zei ik wel tegen mijn vrouw dat het beeld “eentonig” begint te worden, bomen, water, bomen water maar jeetje man wat een natuur. Wij zijn de USA gewend en daar is alles na 1 dag rijden weer totaal anders dat is hier niet. We hebben heel veel geluk gehad, 7 Beren, 2 x een Elk, Mountain Geiten, Zee arend nest met 2 jongen en vandaag een Bald Eagel boven op een boom oho ja en een schildpad ;-). Nee dat maak je elders niet mee. De provincial campgrounds zijn ook amazing dat zijn echt de mooiste plekjes om te staan en voor zo weinig CAD.

  @ alle andere Canada gangers wat ik boven schrijf zal je kunnen beamen dit land biedt zoveel moois en dan doen we nog maar een puzzelstukje rijden van dit enorme land.

  Op naar de dag van morgen!!

  Groetjes vanuit Vancouver

 8. Diana Koeman schreef:

  Foto’s zijn geweldig 🔝🔝☺☺💕 vlgs mij zag ik knabbel achter babbel aan rennen (the ground squirl variant dan natuurlijk)☺

 9. Peter Heesakkers schreef:

  ja leuk he een Lucky shot lukt je nooit meer 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>