2020 Oostenrijk Kaprun

24 januari zijn we vertrokken voor een weekje wintersport in Kaprun. We overnachten in Duitsland bij Hotel Sauerlacher Post | Tegernseer Landstraße 2 | 82054 | Sauerlach. De volgende dag rijden we op ons gemakje rond 11 uur naar Kaprun. Je hoeft naar Kaprun geen autovignet te kopen omdat je via de nationale weg rijd. Aangekomen rond 12.30 uur zetten we de auto voor ons appartement VAYA en vermaken we ons in het dorpje. We halen wat boodschappen bij de supermarkt tot de receptie open gaat om 16.00 uur. Ook gaan we alvast ski’s en toebehoren huren voor 1 persoon. We lopen bij Intersport naar binnen en na het passen van de spullen schrikken we van de prijs. 165 euro voor standaard ski’s incl schoenen en stokken voor maar 4 dagen. Nee, dat moet voordeliger kunnen. We zoeken op onze mobiel naar een alternatief en die was snel gevonden. 75 meter verder zit een skiverhuur bedrijf en hier betalen we na het laten zien van de prijs op internet geen 153 euro maar 115 euro en dat voor een hele week. Dat was snel verdiend daar houden we van 😉

Nu kan het feest beginnen PROOST!

Zondagochtend 26 januari hebben we een dagpas gekocht omdat voor de twee opvolgende dagen geen gunstige weerberichten zijn. Na het betalen van E56,50 en het huren van een locker E48,00 bij de maiskogelbahn gaan we naar boven. We maken vandaag geen gebruik van de nieuwe k3-konnection gondel we blijven skiën rondom de maiskogelbahn. Achteraf lezen we dat als je geen gebruik maakt van de k3-konnection gondel maar alleen van de maiskogelbahn je 15 euro voordeliger uit was geweest met een dagpas. Let daar dus op als je een skipas gaat kopen want ze vragen je niets ze verkopen gewoon de duurste variant. Uiteraard moet er ook gegeten worden en dat hebben we o.a. 2x gedaan bij Dorfkrug tegenover ons appartement voor een heerlijke Jägerschnitzel “St. Christoph”,

Maandag 27 januari, het zonnetje schijnt volop en gaan naar het hoogste punt 3029 meter. Boven aangekomen drinken we eerste een kop koffie met wat lekkers om daarna te gaan skiën. Het is vanaf Kaprun naar het hoogste punt, 3029 meter een hele rit je bent snel een uurtje onderweg zonder een meter te hebben geskied. Maar daarna is het feest en kan je alle kanten op. Je kan hier vandaan niet terug skiën naar Kaprun je moet altijd met de 3k-konnection gondel terug of met de bus.

Davey en Sharon op 3029 meter hoogte

Davey en Peter op 3029 meter hoogte

3k-Konnection gondel

Dinsdag 28 januari, het weer was somber, regen en mistig en we besloten naar Tauern Spa Kaprun te gaan. Wat een prachtige omgeving we hebben 3 uur genoten van de vele zwembaden en bubbelbaden. Verder hebben we heerlijk gerelaxt in het dorp en appartement.

Tauern Spa Kaprun

Bubbelen

Woensdag 29 januari,  het weer was wederom mistig maar we hebben toch een skipas gekocht maar nu voor alleen de maiskogelbahn gondel en via de blauwe pistes wat afdalingen gemaakt. De nieuweling onder ons deed het steeds beter en de spierpijn was een stuk minder. In de avond was een skishow vlakbij ons appartement. De skileraren en jongeren deden hun best om er een echte show van te maken.

Monique en Peter op de piste

 

Donderdag 30 januari, gaaaap wow wat is dit we openen de gordijnen en zien het ene moment een strak blauwe lucht en 10 minuten later zat alles pot dicht. De voorspellingen zijn gunstig dus hop hop om 9 uur naar de gondel en naar boven. Lopend naar de gondel leek het dorpje wel een sprookje overal lag verse sneeuw.

Verse sneeuw

Een sprookje

Dit was de meest geweldige dag volop zon en boven op de piste zagen we de wolken tussen de bergen boven het dorp, wat een mooi gezicht is dat.

Wolken in het dal

Davey en Sharon

De piste lag er top bij

Voor de vrijdag zijn de voorspellingen niet goed en we besloten niet zaterdag maar op vrijdag terug te gaan naar Nederland. Na een lange reis van 12,5 uur en 1035 km zijn we veilig thuis gekomen.

Al met al was het weer redelijk en het skigebied vond ik ook redelijk. In tegenstelling tot andere skigebieden vind ik dat je veel gondeltijd kwijt bent voordat je echt lekker kan skiën. Ook de prijs van een dagpas E56,50 is behoorlijk aan de prijs en het eten op de piste was matig tot slecht en duur. Ook het personeel, veel oostblokkers ivm het lage uurloon vind ik stug en niet klantvriendelijk dit heb ik nooit zo eerder ervaren. Ik zeg niet dat ik niet meer naar Oostenrijk ga maar heb wel na deze ervaring mijn bedenkingen. Oostenrijk is veranderd en niet in hun voordeel.

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>