Camper tips

Camper tips!

Tijdens onze reizen met de camper kwamen wij er achter dat we van een aantal praktische zaken niet op de hoogte waren, daarom deze camper tips.

De camper:

 • Een camper heet in Amerika een RV ”Recreational Vehicle”.
 • Hou er rekening  mee dat je ongeveer 15-20% meer km rijdt. Dit komt omdat je in de National Parken veel kilometers maakt en ook wel eens een en ander moet zoeken.

Benzine:

 • Je moet bij de meeste benzinestation van te voren betalen.
 • De campers rijden op normale benzine dat noemen ze 87 of 89  en de prijs verschilt enorm. We hebben tussen de 2,79$ en 4,39$ betaald per gallon in 2015. In 2016 was de benzine iets voordeliger.
 • Als je met je creditcard betaald betaal je, niet overal, een toeslag van ongeveer 0,08-0,10$ per gallon. Goed opletten dus want je kan veel geld besparen door net iets slimmer te tanken bij bv 76 of de lokale pomphouder.
 • Tank voor dat je een national park in rijd en het liefst in een dorpje. In bv Yosemite betaal je 1 dollar extra voor, in en na het national park.

De water aansluiting:

 • Een camper heeft 2 water aansluitingen, 1 voor het vullen van de watertank en 1 voor het rechtstreeks aansluiten van city water. Als de camper is aangesloten op het city water vult de water voorraad tank niet dit moet je apart vullen.

Verkeer:

 • Op verkeerskruisingen staan heel vaak STOP borden. Stop hier echt sta stil en de eerste die aankomt heeft als eerste voorrang. Het is even wennen maar de regel werkt echt geweldig.

Wat nuttige tips:

 • Koop bij de action plastic wegwerphandschoenen dan kan je op een hygiënische wijze het grijze en zwarte water aan- en afkoppelen zonder vieze handen.
 • Neem een verlengkabel mee met minimaal 3 stopcontacten voor het opladen van apparatuur zoals je smartphone, tablet, laptop, accu van je fotocamera etc en vergeet geen Amerikaanse stekker te kopen bij de ANWB. Onze stekkers passen niet in een Amerikaanse aansluiting.
 • In veel National Parken kan het ‘s nachts erg koud zijn zoals wij hebben meegemaakt in Zion en Bryce. Zorg ervoor dat je voldoende dekens aan boord hebt.

Ik krijg regelmatig de vraag wat kost een camper reis:

Uitgaven Amerika 2016
Wegbrengcamper incl 2500 mijl via WTC
1. Reis organisatie Tanken 2. Campground 3. Hotel 4. Overige kosten 5. Extra 600 mijl Totaal
€ 2.459,00 $1.100,00 $850,00 $500,00 $300,00 $270,00 $5.479,00
1. 1 hotelovernachting
standaard verzekering eigen risico $1000
Rechtstreekse vluchten naar Minneapolis en Schiphol
2. Van $12 -$85 per nacht
3. Hotel 3 dagen San Francisco
4. National Park pas en extra entree gelden
Taxi van / naar vluchthaven en campgrounds / ov kaarten
 
5. $0,45 per mijl boven de 2500 mijl
 
Exclusief excursies, boodschappen etc……

 

 

Niet vergeten!
Tips? Vergeet dan niet onderstaand formulier in te vullen dit wordt gewaardeerd door alle lezers en lezeressen.

Alvast bedankt voor je reactie en veel camper plezier.

Met vriendelijk groet,
Peter en Monique

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>